27.9.05

Olen keräillyt vanhoja valokuvia pari vuotta. En ole oikea keräilijä, hankin kuvia, jotka kiinnostavat minua jollain tavalla tai ovat outoja tai kauniita tai vähän epäonnistuneita. Tällä hetkellä kuvat asuvan vanhan lipaston laatikossa mutta haluaisin niille jotain käyttöä, blogi tuntuu parhaalta tavalta odotellessani muuta inspiraatiota.

Blogin sisältö tulee olemaan aika rajoittunut, kuvia jotka miellyttävät minua. Ehkä se on tarpeeksi.

11 Comments:

Blogger Hanichu said...

Vanhat kuvat ovat aika mystisiä jotenkin... :)
Voin kuvitella että tuollaiset sopisivat ihan todella hyvin jonkun larpin maailmankuvaukseen.

28/9/05 09:30  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Minulla on paljon mystisempiäkin kuvia, odottavat vain skannerin paluuta.

28/9/05 09:42  
Anonymous Janka said...

Hieno idea! Toivottavasti jaksat jatkaa pitkään.

Ja miten niin et ole "oikea keräilijä"? Keräilet, tiedät mitä keräilet ja millä perusteella, ja haluat jakaa löytöjäsi muiden kanssa? Eikö se nyt hyvänen aika riitä oikean keräilijän määritelmäksi?

28/9/05 11:54  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Minusta on aina tuntunut että oikeat keräilijät keräävät jotenkin systemaattisesti ja vakavasti ja vain tiettyjä juttuja. Minä kerään kaikenlaista kivaa enkä oikeasti tiedä mitään. Ehkä vain pelkään että identiteettini kyseenalaistetaan.
On minullakin kyllä keräilykriteerejä. Olen kiinnostunut vain amatöörikuvista, vaikka harrastus alkoi muutamasta studiomuotokuvasta. Kerään vain 60-lukua vanhempia kuvia. Jostain syystä minulle on kertynyt muutamia useampia kuvia lukevista naisista.
Kiitos kannustuksesta. Luulen ettei innostukseni katoa mihinkään, nyt vain ärsyttää se etten saa hienoimpia kuviani nettiin, koneella on kyllä vielä joitain.

28/9/05 13:16  
Blogger kulkuri said...

Odotan mielenkiinnolla blogisi tulevia kuvia. Hieno idea!

28/9/05 15:19  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Kiitos paljon. Toivoim että joku muukin olisi kiinnostunut itseni lisäksi, nyt olen tyytyväinen.

28/9/05 15:31  
Anonymous pni said...

Hienoa! Suomalainen vanhojen kuvien blogi. Olen joitakin ulkomaalaisia seurannut ja nyt löytyi kotimainen. Lisäsin heti suosikkeihini.

29/9/05 09:54  
Blogger Katja said...

Hei

Minäkin löysin tänne ja ilahduin suunnattomasti! Kiitos! Olen hankkinut joistakin vanhojen tavaroiden myymälästä hylättyjä valokuvia, lähinnä 1800-luvun ja 1900-luvun alun henkilökuvia. Alkoi käydä sääli heitä (ja samalla alkoi mietityttää, keitä he ovat, millainen elämä takana jne). Sain hullun leiman, kun kerroin muutamalle ystävälle maksaneeni tuntemattomien ihmisten kuvista. No, meitä on moneksi. Oletko muuten lukenut Roland Barthesin Valoisaa huonetta? Sieltä löytyy sellaista vanhoihin valokuviin liittyvää pohdintaa, joka osuu omiin ajatuksiini.

29/9/05 21:17  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Paljon kiitoksia kiinnostuksesta.
Minuakin on pidetty vähän outona kun haluan kuvia toisten ihmisten sukulaisista, mutta siitä ei ole kyse.
Jos joku haluaa niin tänne voivat muutkin toimittaa kuvia, minun kokoelmani on valitettavan pieni (kuutisenkymmentä kuvaa vain) ja muutenkin olsi hauskaa nähdä muitakin kuvia.

29/9/05 21:53  
Anonymous Anonyymi said...

Kiinnostavaa minustakin. Mistä löydät vanhoja kuvia?

30/9/05 01:14  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Olen ostanut niitä lähinnä vanhan tavaran kaupoista ja keräilymessuilta.

30/9/05 07:14  

Lähetä kommentti

<< Home